معنای تفأل و طالع بینی

معنای تفأل و طالع بینی ، تفأل به معنای فال خوب زدن و پیشبینی خوشبینانه است و در مقابل این کلمه تطیر یعنی فال بد زدن است که در روایات از آن نهی شده است و به گفته علما فال نیک زدن اثر طبیعی ندارد اما به نوعی امیدآفرین است و آثار روانی مثبتی دارد همچنین تفعل زدن در بین مسلمانان با قرآن رایج است و مسلمانان فارسی زبان با دیوان حافظ و مثنوی مولوی هم تفأل میزنند.
خب کاربر گرامی امیدوارم اطلاعاتی که در مورد مقاله حرز امام جواد علیه السلام مورد قبول بوده در این مقاله میخواهیم در مورد تفال و طالع بینی هم توضیحات کامل تری برای شما بیان کنیم پس تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید .
حکم تفأل به غیر قرآن:
تفأل به معنای دستیابی به آینده و کشف عواقب امور به غیر قران از قبیل دیوان حافظ و سعدی است که اگر منجر به صدور حکم قطعی نگردد جایز است.
تفاوت تفأل با استخاره :
استخاره با قرآن در اموری صورت می گیرد که در آن تردید وجود دارد و امکان مشورت با دیگران در خوبی و بدی آن نیست که در این صورت به خداوند واگذار می شود اما تفأل در امور اساسی و مهم انسان به کار نمی آید و به آن استناد نشده است.
تفأل به حافظ:
فال حافظ بر مبنای عرفان و اکثر این فال ها برای موارد عاطفی و عشقی انجام می شود خواجه حافظ نویسنده کتاب نیز قرآن را حفظ بوده و به همین دلیل کتاب دیوان او نیروی خاصی دارد و فال های دقیقی در آن گنجانده شده است.
دلیل و سر چشمه تفأل زدن:
سرچشمه تفأل زدن عدم دسترسی به واقعیات و ناآگاهی از علل واقعی حوادث بوده و هر چند که اثر طبیعی ندارد ولی دارای اثر روانی است زیرا فال نیک امیدآفرین ولی فال بد سبب یأس و ناامیدی می شود به همین اسلام از فال بد نهی کرده و از مسائل مثبت استقبال میکند و در بعضی روایات هم فال بد را در حد شرک شمرده است همچنان که پیامبر می فرماید کارها را به فال نیک بگیرید تا به آن برسید.
در جوامعي كه به خدا ايمان ندارند هر چند از نظر علم و دانش روز پيشرفت هاي فراواني كسب كرده اند اما اعتقاد به اقبال و بخت و خرافات ديگر فراوان ديده مي شود به نحوي كه گاهي افتادن يك نمك پاش بر زمين آنها را سخت ناراحت مي كند و منزل و اتاق و صندلي كه شماره آن سيزده باشد نحس شمرده و وحشت مي نمايند، و هنوز هم بازار رمّالان و فال گيران در ميان آنها گرم است، و مسأله موهوم بخت و طالع در ميان آنها مشتري فراوان دارد، ولي قرآن مجيد مي فرمايد:
بخت و طالع و پيروزي و شكست و موفقيت و ناكامي شما همه نزد خداست، خدائي كه حكيم است و مواهبش را طبق شايستگي هائي كه بازتاب ايمان و عمل و گفتار و كردار آنهاست تقسيم مي كند. به اين ترتيب اسلام پيروان خود را از وادي خرافه به حقيقت و از بيراهه به راه راست دعوت مي نمايد.
و باز در جريان نامه نوشتن پيغمبر به خسرو پرويز آمده است كه او را به اسلام دعوت نمود و خسرو پرويز نامه حضرت را پاره كرد و در جواب نامه، مشتي خاك براي آن حضرت فرستاد. پيامبر همين عمل را به فال نيك گرفت و فرمود: به زودي مسلمانان، خاك كشور او را مالك مي شوند. پيامبر از اين گونه تفألها در موارد بسياري داشته است.
طالع بینی و پیشگویی
این عمل از طریق مشاهده حرکات خورشید ماه و سیارات و ستارگان است.
طالع بینی زیر مجموعه ستاره بینی است که با منطبق کردن وضعیت سماوی با تولد فرد معلوم میشود طالع بینی در ایران با عوامل و وسایل متعددی انجام می شد از جمله ستارگان کتاب تاس جداول و دوایر در جفر استخوان شانه گوسفند کف دست گیاهان و جانوران.
برای نمونه، طالعبینان دربار ساسانی به خسروپرویز گفتند که پسری از تو زاده میشود که در بدنش علامتهایی دارد و این پسر کسی است که قلمرو تو را از بین میبرد و به دست اقوام بیگانه میاندازد. خسروپرویز چون این علامتها را در بدن یزدگرد سوم دید، دستور داد او را به اصطخر تبعید کنند تا پادشاه نشود. چند سال بعد، یزدگرد سوم بر تخت نشست و در همین زمان عرب ها به ایران حمله کردند و ایران را تسخیر کردند.
همینطور رستم فرخزاد، فرمانده بزرگ ارتش ساسانیان، که از علم اختربینی سررشته داشت، با دیدن وضعیت وخیم جبههها از دانش خود در باره صورتهای فلکی استفاده کرد و خبر آن حقیقت تلخ را با رعایت نزاکت سیاسی در نامهای خطاب به برادرش نوشت که آن سال سال بدی برای ساسانیان و ایران خواهد بود و همینطور نیز شد.
تاثیرات طالع بینی:
تمام تمدنهای بزرگ قدیمی در آسیا، آفریقا، آمریکا منجمهایی، اغلب از فرقه راهبان و عالمان، در دربار و بارگاه خود داشتند که بهطور مرتب فرایندهای آسمانی را مشاهده و نظاره میکردند، مشاهدات خود را در دفاتری ثبت میکردند و تلاش میکردند این فرایندها را تعبیر و تفسیر کنند. طالع بینان یا منجمان به پیشگویی سرنوشت شاهان یا قلمرو پادشاهی آنان میپرداختند. در همه جا حکمرانان تصمیمهای خود را با توجه به رای و نظر منجمان دربار خود اتخاذ میکردند. برای نمونه آنها مسائلی را ازقبیل این که چه موقع باید ازدواج کنند، یا به لشکرکشی و جنگ بپردازند یا به ساخت یک کشتی اقدام کنند، همیشه از منجمان خود میپرسیدند.
از حدود دو هزار سال پیش ستاره خوانها یا طالع گویان به تعبیر و تفسیر آینده مردم عادی نیز پرداختند. آنها برای این کار آنچه را اصطلاح «طالع نما» نامیده میشود، و در آن وضعیت سیارهها در لحظه تولد شخص کشیده شدهاست، تهیه میکنند. یکی از طالع بینان معروف قدیمی «کلادیوس بطلمیوس» (تولد ۸۷، وفات ۱۶۸ میلادی) که در شهر اسکندریه (در مصر) زندگی میکرد، در سال ۱۵۰ میلادی آگاهیهای طالعشناسی آن زمان خود را در کتابش به نام «تترابیبلوس» گردآوری کرد و انتشار داد که طالع بینی یا اخترگویی یا ستاره خوانی امروز هنوز هم بر اساس و مبنای این کتاب قرار دارد.
سوالات متداول:
آیا طالع بینی ماه تولد حقیقت دارد ؟
اصل طالع بینی ماه تولد بر اساس حرکات سماوی و خواص منازل ماه است و آنچه که از این منازل ماه استخراج میشود حقیقت دارد.
آیا فال تاروت درست است ؟
تاروت تعدادی کارت مخصوص به بازی است که ریشه آن از کابالا یا مصر است و دلیلی هم بر استفاده این کارت ها برای فال وجود ندارد.
آیا طالع بینی علمی است؟
طالع بینی بر حسب حرکات ستارگان و ماه و خورشید حقیقت علمی دارد ؛ اما هر شخصی قادر به فراگیری این علوم نیست.
آیا فال انرژی منفی دارد ؟
بر اساس آنچه که در مقاله بالا گفته شد فال باید صورت امید بخش داشته باشد ؛ فال هایی که ریشه در کابالا و یا شیطان پرستی دارند همانند تاروت و قهوه انرژی منفی و نا امید کننده ترس و اضطراب به مخاطب فال میدهند.
آیا طالع بینی ابجد حقیقت دارد ؟
طالع بینی بر حسب حروف ابجد و تقسیمات منازل قمر حقیقت دارد و توسط این طالع حقیقت های زیادی برای مخاطب فال مکشوف میشود.
سخن پایانی:
همچنین شما می توانید از دیگر مقاله های اگر مطلب و مشاوره ای در خصوص تفأل و طالع بینی داشتید و درخواست طالع بینی ابجد داشتید با من از طریق واتساپ در ارتباط باشید. در پایان از شما میخواهم که مطالب آموزشی که برای شما کاربرای در نظر گرفته شده ؛ هر کدام را مطالعه نموده و عمل خود را در این راه افزایش دهید .